Başkan Yıldızlı Perşembe Pazarı’na gitti, alışverişini borçla tamamladı

04.07.2022

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, bugün Perşembe Pazarı’na giderek esnaf ve vatandaşın sorunlarını dinledi. Cebindeki 400 TL ile alışverişe başlayan Yıldızlı, pazar alışverişini 20 TL borçlanarak tamamladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdği basın toplantısında Perşembe Pazarı’na giderek esnaf ve vatandaşın sorunlarını dinleyeceğini duyurmuştu. AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş’i de pazara davet eden Yıldızlı, Buyursun gelsin birlikte gezelim” ifadelerini kullanmıştı. Başkan Yıldızlı ve CHP Kocaeli İl yönetimi Doğu Kışla Parkı'nda kurulan Perşembe Pazarı'nı ziyaret ederek hem vatandaşları hem esnafı dinledi. Pazar öncesi CHP heyeti ilk olarak Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar’ı ziyaret eti.

“MAZOT ALDI BAŞINI GİDİYOR”

Ziyarette konuşan Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar, “Siyasetçi pazarı gezsin ve ülkenin gidişatını görsün. Mazot aldı başını gidiyor. 5 liraya gelen nakliye 20 liraya geliyor. Karpuz başına bile 2 lira nakliye ücreti biniyor. Bana göre pazarda pahalı bir şey yok. En büyük giderimiz nakliye ücreti. Gübre ve ilaç ücretleri çok pahalı. 1 litre ilaç 700 lira olmuş. Normal bir aile 400 lira ile sebze alışverişini yapamaz. Taze fasülye bugün 30 lira.

KANDIRA DİYE BİR YER KALMAYACAK

Bundan yıllar önce İstanbul'un meyve ve sebze yükünü Kandıra çekiyordu. Kandıra'daki gençler İzmit'e göç etmeye başladı. Oranın yerli halkı bitti. Başka illerden oraya göç edenler var. Kısa süre sonra Kandıralıların elinde toprak kalmayacak ve orası bitecek. 10 sene sonra Kandıra diye bir yer kalmayacak. Gıda Organize Sanayi yapıldı ama yerli halka faydası yok. Bunun faydaları anlatılmalıydı.

İNTİHAR EDEN PAZARCILAR VAR

Belediye başkanları yaptıkları pazar yerini bizlere sormuyor. Biz kapalı mezar değil kapalı pazar istiyoruz. Köseköy'de yeni yapılan pazar yerinde rüzgardan dolayı pazarcı duramaz. Biz pandemide yaşadık. İntihar eden ülke genelinde çok pazarcı esnafımız var. Virüsü bizim pazarcılar getirmiş gibi davrandılar. Marketler açıktı o dönemde. Yarın Yahya Kaptan Pazar Alanı ile ilgili basın açıklaması yapacağım. Fatma Başkanın önce bizimle sonra mahalle sakinleri ile görüşmesi lazım” dedi.

“İKTİDAR YETKİLİLERİ DE BURAYA GELSİN”

Kumsar’ın ardından konuşan CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, “Burada siyasi görüş kenarda kalıyor. Esnafın gerçek derdi bu. Çözüm önerilerini hep birlikte bulalım istiyoruz. İnsanlar bir torba ürünü zor alıyor. Kocaeli'deki tarım çok ciddi desteklenmeli. Tarım gerçekten desteklense, buradan İstanbul'a bile olumlu yönde etki edebiliriz. İktidar yetkilileri de buraya gelsin. Hem esnafın hem de vatandaşın halini sorsunlar. Vatandaş ile esnafın arasını açtılar. Bolluktan dolayı vatandaş çeyrek karpuz alıyor. Bugün 400 lira ile pazar alışverişimi yapacağım” ifadelerini kullandı.

“CEBİMDE PARA YOK”

Yıldızlı, pazar alışverişi sırasında vatandaş ile sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Vatandaşlar, “100 lira ile pazar alışverişi yapmak zorunda kalıyoruz. Fiyatlara hep zam geliyor. Nereye kadar böyle gidecek? Bıktık, usandık” dedi. Pazarcı esnaflarından Samet Dağdelen ise, “Vatandaş yarım, hatta çeyrek karpuz talep ediyor. İnsanların önceliği sebze oluyor. Paraları kalırsa meyve alabiliyor. 2 ay sonra düğün yapacağım. Cebimde para yok. Çok zor durumdayız. Gençler olarak biz de bu duruma duyarsız kalmamalıyız” dedi.

“SİYASİLERİ DAVET ETTİK GELMEDİLER”

Pazar alışverişi sonrasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Yıldızlı, “Pazara, sokağa inelim diye siyasi partileri davet ettik fakat hiçbiri gelmedi. 420 lira ile bir gram meyve alamadık. Buradan iktidar yetkililerine sesleniyorum. Uykudan uyanın ve vatandaşın halini görün. Değişim için vatandaşlar bize katılsın. Biz sokaktayız, sesinizi duyurmak için buradayız” şeklinde konuştu.

İŞTE YILDIZLI’NIN ALIŞVERİŞ LİSTESİ

Tarhana 25 lira