Başkan Yıldızlı’dan Ellibeş’e çağrı: “Perşembe Pazarı’na gidelim”

20.06.2022

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş’e seslenerek, “Perşembe günü pazara gidelim. Vatandaşı dinleyelim. Ellibeş’e de çağrıda bulunuyorum, buyursun gelsin. Öyle oturdukları yerden öksürmekle olmaz” dedi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve il yönetim kurulu üyeleri gündemi değerlendirmek amacıyla bugün parti binasında düzenledikleri toplantıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Başkan Yıldızlı, 15 günde bir yapacakları basın toplantılarına devam ettiklerini belirterek, “Öncelikle Jandarma Teşkilatı’mızıın kuruluş yıl dönümü dolayısı ile kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, görev başındaki jandarma güçlerimize saygılarımı sunuyorum. Bugün ayrıca Gezi’de katledilen Ethem Sarısülük’ün ölüm günü. Tüm Gezi şehitlerini bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi. 


“BU GÜNLERİ AŞACAĞIZ”


Ülkede derin adaletsizlikler hissedilmeye başlandı diyen Yıldızlı, “Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu’na engellemeler devam ediyor. Bu günleri aşacağız. Adalet Yürüyüşü, dünya siyaset tarihinde önemli bir yer tutmuştur. Hepimiz hak, hukuk ve adaleti istiyoruz. Genel Başkanımız bugünkü grup toplantısında, ‘Adalet istiyorsanız bize katılın’ demişti. Olay bir parti olayı olmaktan çıktı. Adalet istiyorsanız bize katılın. Evlatlarınızın geleceğini düşünüyorsanız bize katılın. İki hafta önce Genel Başkanımız SADAT’ı ziyarete gitmişti kapı açılmamıştı. Bugün parti meclis üyelerimiz SADAT hakkında suç duyurusunda bulundu. Biz adaleti sağlayana kadar dimdik duracağız” ifadelerini kullandı.


“VATANDAŞ İLE ESNAF KARŞI KARŞIYA GELİYOR”


Derinleşen ekonomik kriz ile ilgili konuşan Yıldızlı, “Ülkemizde ekonomi deyince 84 milyon derin bir sıkıntı çekiyor. Saray ve etrafı rahatsız değil sadece. Döviz almış başını gidiyor. Mazot fiyatları takip edilemez boyutta. Yarın yine zam geleceği söyleniyor. Kocaeli’ye baktığımız zaman YHT’ye Haziran ayında yüzde 30 zam yapıldı. Taşımacılar ise zam talebi için UKOME’ye başvurdu. Taksicilerin, berberlerin, lokantacıların zam talebi var. Esnaflar ile alım gücü sabit kalan vatandaşın arası açılıyor. Vatandaş ile esnaf karşı karşıya geliyor. Bu zam furyası tüm vatandaşlarımızın belini bükmüş durumda” dedi.


“DÖNEN DOLAPLARI AÇIKLASIN”


Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Remzi Kaya’nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaları hatırlatan Yıldızlı, “BBP İl Başkanı Remzi Kaya’nın açıklamasını hayretle okudum. ‘Siz hırsızsınız ama sizinle yürüyoruz. Çevirdiğiniz dolaplara rağmen sizinle yürüyeceğiz’ diyor. Kaya’ya sormak istiyorum: Bu dönen dolapları açıklasın, biz de bilelim halk da bilsin” dedi.


KAĞIT TOPLAYICILARININ SORUNU


Kocaeli’nin alt ve üst yapı sorunlarından bahseden Yıldızlı, “Havalar yağışlı ve her seferinde Büyükşehir Belediye Başkanı alt ve üst yapı yatırımları yaptığını söylüyor. Ama her yağmurda yolları sel götürüyor. Son yağmurda da kentin her yerini hep birlikte gördük” dedi. Kağıt toplayıcıları ilimizi ziyarete geldi diyen Yıldızlı, “Hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Kocaeli’de kağıt toplayıcılığı tekele dönmüş. Şöyle bir sorunları var. Kağıt toplama işi mültecilerin eline verilmiş durumda. Türkiye vatandaşı olan kağıt toplayıcılarına izin verilmiyor, ama mültecilere izin var. Bizim vatandaşımıza izin verilmezken Suriyeli, Afgan nasıl çalışıyor merak ediyorum. Kocaeli’de ne kadar Suriyeli’ye Afgan’a sosyal yardım yapılıyor? Bizim vatandaşımız sıkıntıdayken Suriyeli ve Afaganlılara yapılan yardım nedir açıklamalarını bekliyorum” şeklinde konuştu.


RAHATSIZ OLMAYA DEVAM EDECEK”


Kocaeli’de yarım kalan projeleri eleştiren Yıldızlı, “Kocaeli bitmeyen projeler kenti. Şehir Hastanesi’nin ne zaman biteceğini merak ediyoruz. Ceditlilerin kira konusunda aksaklıkların olduğunu duyduk. Varsa böyle bir surum acilen çözülmesini istiyoruz. Halkevi binasının artık bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Gölcük Devlet Hastanesi’nin ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Çayırova’da devlet hastanesinin ne zaman biteceğini bize bilgi verirlerse kıymetli olur. Dilovası Kömürücüler OSB hala kalkmadı. Bunların akıbetine olacak? Karamürsel Tepeköy Göleti ne olacak? Gebze-Darıca’da açılamayan metro ne olacak? Kocaeli Üniversitesi’nde İlahiyat mezuniyet töreninde çalan 10’uncu Yıl Marşı’ndan TÜGVA İzmit’in eski başkanı Fatih Sultan Öztel rahatsız olmuş. Rahatsız olmaya devam edecek. Bizler oldukça rahatsız olacak. Bazıları da bir Ensar kapatır 5 tane açarım diyordu. Onlar da rahatsız mı acaba 10’uncu Yıl Marşı’ndan?” sorusunu sordu.


“İZMİT BELEDİYESİ’Nİ YALNIZ BIRAKMAYIZ”


‘CHP’liler İzmit Belediyesi’ni yalnız bırakıyor’ iddialarına açıklama getiren Yıldızlı, “İzmit Belediyesi’ni CHP’liler yalnız bıraktı deniliyor. Hepimiz görev dağılımı çerçevesinde programlara katılıyoruz. Bizim belediyeyi yalnız bırakma gibi bir tutumumuz yoktur. Geçen hafta mahalle başkanları toplantısı yaptık. Toplantı sonucu görev dağılımı yapıldı. Talepleri dinledik. Batı’da da toplanacağız ve mahalle ziyaretlerimize devam edeceğiz. Kocaeli’de 83 bin yeni seçmene Genel Başkanımızın mektubu ulaştırılıyor. Önümüzdeki seçimde ise CHP Kocaeli’de birinci parti olacak.  Öbek örgütlenmesini ilçelerimizle birlikte yapıyoruz. Eş güdümlü çalışıyoruz” dedi.


“ÇALIŞANLARIN MAAŞI ERİYOR”


AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in, ‘CHP’yi sahada göremiyoruz’ söylemini eleştiren Yıldızlı, “Ben her gün sahadayım asıl ben onları göremiyorum Gelsinler birlikte yürüyelim. Görelim kimler sahadaymış Bir pazara gitsinler vatandaş görsün, kim sahadaymış değilmiş. Mazot neden bu kadar pahalı anlatsınlar. Girsinler halkın içine. Böyle popülist yaklaşımlarla bir yere varılamaz. Derin bir ekonomik buhran var. Çalışanların her gün maaşları eriyor. Onların ekonomik dertleri yok. Ellibeş bir gün Perşembe Pazarı’na gitsin, yakın kendisi oraya. Biz Perşembe günü pazara gideceğiz. Ellibeş’e de çağrıda bulunuyorum, buyursun gelsin. Vatandaşı dinleyelim. Oradan kalkalım gidelim otogara. Var mısınız? Hodri meydan. Öyle atıp tumak kolay. Oturdukları yerden öksürmekle olmaz” ifadelerini kullandı.