CHP’nin bilişim toplantısı 11 büyükşehirden sonra Kocaeli’de düzenlendi

05.03.2022

CHP’nin partinin dijital alt yapısı ve teknolojik araçlarının etkin kullanımı için düzenlediği bilişim toplantısı 11 büyükşehrin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in katılımıyla CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve yönetiminin ev sahipliğinde yapıldı


Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) seçimleri göğüslediği 11 büyükşehrin ardından partinin dijital alt yapısı ve teknolojik araçlarının etkin kullanımı konusunda düzenlediği Bilişim ve Entegrasyon toplantısı Kocaeli’de gerçekleştirildi. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve il yönetiminin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, ilçe başkanları ve ilçe yöneticilerinin katılımıyla Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda yapıldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması sonrası toplantının açılış konuşmalarını CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı gerçekleştirdi.




KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR

Başkan Yıldızlı konuşmalarında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemiz daha önce hiç olmadığı kadar kötü bir dönemden geçiyor. İktidar partisi ve onun küçük ortağı bir korku iklimi yarattı. Her gün yeni bir cinayet haberi alıyoruz. Daha 10 gün önce Kocaeli’de gazeteci Güngör Arslan katledildi. İnsanlar düşüncelerini ifade ediyor diye öldürülüyor, hapse atılıyor. Kocaeli güvenli bir şehir olmaktan çıktı. Problem sadece güvenlik değil. Gözümüzü açıp kapatıyoruz bakıyoruz zam. İnsanlar çok kötü bir şekilde geçim sıkıntısında. Kocaeli’de iktidar yöneticileri ilçe ilçe toplanıyorlar. Körler sağırlar birbirini ağırlar misali söylemler veriyorlar ancak, vatandaşın derdinden bir haberler. 


BAKAN SOYLU’YA ÇAĞRI

Ben çok çağırdım gelin beraber çarşıya pazara inelim diye yapmadılar. Gelmediler. Bari toplandıkları yerlerde halkın arasına insinler. Sizlerin de bildiğiniz üzere bizleri itham ederek bir tutturdular FETÖ’cü bunlar diye ama FETÖ’cüler de onlardan çıktı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kocaeli İl Teşkilatı’nda çalışan, Adalet ve Kalkınma Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kişiler FETÖ’cü çıktı. Bu insanlar nasıl konsey başkanı oldu, bu insanlar nasıl fotoğrafçı oldu, bu insanlar teşkilatınızda belediyenizde nasıl işe girdi? Sayın İçişleri Bakanı’na tavsiyemdir. İstanbul’da aradığı FETÖ’cüler Kocaeli’de. Buraya gelip bakarsa aradıklarına ulaşabilecektir. 


KOCAELİ YARIM KALMIŞ PROJELER KENTİDİR

Hatırlarsınız, Kocaeli yarım kalmış projeler kenti dediğimizde herkes bize kızmıştı. Neden kızıyorlar? İktidar yöneticileri Kocaeli’nin vaktini çalışıyor, algıyla kenti yönetmeye çalışıyorlar. Bakın şehir hastanesi, Gölcük Hastanesi, Tepeköy Göleti, Kartepe Teleferik Projesi nerede? Yürüyüş Yolu’nu zaten dile getirmiyorum bile ortada müteahhit yok. Yok müteahhit kaçmadı, yok belediye personeli çalışıyor. İhale edilmiş projenin başlangıcı sonu maliyeti ortada yok. Bunları sorunca biz mi kötü oluyoruz? 


CEDİT’İ KİM YAPIYOR? GÖLCÜK KENTSEL DÖNÜŞÜME NE OLDU?

Bu şehrin halkına açıklama yapmanız gerekiyor. Kentin hiçbir problemine çözüm getirmiş değiller. Her şeyi algı ile yönetmeye çalışıyorlar. Kendi ilçe belediyeleri de tel tel dökülüyorlar, teller dökülürken telleri de evlerine götürüyorlar. Bakın bizim belediyemiz İzmit Belediyesi tıkır tıkır çalışıyor. Vatandaşları el birliğiyle kendi dönemlerinde mağdur ettikleri kentsel dönüşüm projesi Cedit üzerinden belediyemize yükleniyorlar. Ama Gölcük’teki kentsel dönüşüm projesi yıllardır duruyor. Cedit’i de sanki kendileri yapıyor. Bakanlığın yaptığı işi biz yaptık diyorlar. Daha bir tane kendi projeleri yok. 


MİLLET İTTİFAKI İKTİDAR OLACAK

Geçtiğimiz hafta mahalle temsilcileri toplantımızı düzenledik. Geçmiş dönem il başkanımız, milletvekilimiz, belediye başkanımız olan Erol Köse amcamız orada her şeyin mahallelerden başladığını söylemişti. Bu tespitin hepimizin farkında olması gerekiyor. Bu hafta da dijital araçların etkin kullanılması ile ilgili Genel Başkan Yardımcımız Onursal Adıgüzel’in katılımıyla bir aradayız. Bizler gece gündüz vatandaşın derdini dinliyor, bunları getirip Kocaeli’nin Türkiye’nin gündemine taşıyoruz. Halk bıkmış, usanmış durumda. Bizler halkın iktidarını kurmaya talibiz. Bir dahaki seçimlerde Millet İttifakı iktidar olacak.”