Üçyol esnafı ekonomik buhranı CHP’li Adıgüzel’e anlattı

05.03.2022

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ve CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, ekonomik buhranın etkilerini İzmit Bekirdere Üçyol esnafından dinledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ve CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, ekonomik buhranın etkilerini İzmit Bekirdere Üçyol esnafından dinledi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, il yönetimi, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk, partinin Bilişim ve Entegrasyon Toplantısı öncesinde esnafları ziyaret etti. İzmit Bekirpaşa Mahallesi Üçyol Mevki’ndeki esnaflarla bir araya gelen heyet, vatandaşların ekonomik buhranda yaşadığı zorlukları ilk ağızdan dinledi.


VATANDAŞ YETİŞEMİYOR

Son mazot ve benzin zamlarıyla büyük bir sıkıntıya girdiklerini ifade eden bir vatandaş 1 depo mazot ile artık yalnızca 30 dönüm sürebildiğini ifade etti. Eskiden 460 TL ile bir depo doldururken bugün 900 TL verdiğini söyleyen başka bir vatandaş ise, alım gücünün oldukça zayıfladığını ifade etti. Döner dükkanı işleten bir esnaf ise yapılan zamlar sebebi ile satış yaptıkları ürünlerde de artışa gittiklerini masraflara yetişemediklerini söyledi.


ZİYARET SONRASI YENİ ÜYE

Esnafın bittiğini belirten berber ise, “Herkesin elektrik, doğalgaz, su problemi var. Elektriğe yüzde 200 kw yakıyoruz. Bunun kirası geçimi var. Yetişemiyoruz” diye konuştu. Ziyaretler sonrasında CHP saflarına katılan Kadir Görgün adlı işçi emeklisi vatandaşa Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel parti rozetini takdim etti.